27/3 Linda Olah + Pär Thörn / Ida Lundén

DUBBELKONSERT!

Linda Olah solo

Plats: Box 2, Culturen
Tid, 27 Mars. kl. 19.00
Entré: 70 SEK / Stud 40 SEK

med medlemsrabatt: 50 SEK / Stud 20 SEK
Medlemsavgift: 20 SEK/år

Solo (9)_0

Linda Olah‘s arbete med soloröst och elektronik initierades för att upptäcka djupet och sårbarheten hos en enda stämma. Varje improvisation och komposition härstammar från den akustiska rösten och några av kompositionerna förblir också akustiska, medan andra utökas med elektronik. Röstklangen utsträcks, utvidgas i Linda Olah’s elektroniska bearbetningar. Genom utforskandet och att utnyttja det stora utbudet av spektra som rösten tillför musiken skapas ett mångsidigt men precist uttryck i de kompositioner som scener av olikfärgade landskap leder oss genom hennes närvaro.

Linda Olah har en bred erfarenhet av att arbeta med musik och improvisation, i både professionella sammanhang och i utbildning. 2007 påbörjade hon sin Bachelor-utbildning på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg som en av de yngsta eleverna som någonsin antagits till jazz-programmet, senare fortsatte hon med ytterligare musikstudier vid musikkonservatoriet i Paris; (Conservatoire National Supérieure de Musique et Danse de Paris).

Linda är en välrenommerad sångerska och har fått flera prestigefyllda stipendier och priser, några av de senaste är SEB’s stora musikstipendium för lovande musiker samt Kungliga Musikaliska Akademiens stora Nationella stipendium. Vid sidan av hennes utbildning har hon varit aktiv inom flertalet musikaliska konstellationer och grupper med vilka hon har turnerat och spelat med i bland annat England, Australien, Indonesien, Ungern, Kroatien, Västindien och Frankrike. Under dessa utlandsturnéer har hon spelat på scener som bl a Operahuset i Sydney, Centre Georges Pompidou, Le Louvre och Cite de la Musique i Paris, Nefertiti i Göteborg och Stadshuset, Fasching, Glenn Miller Café och Nalen i Stockholm. Linda har nyligen tagit sin masterexamen med inriktning musiker/improvisation vid Högskolan för Scen och Musik.

https://soundcloud.com/linda-olah

Pär Thörn / Ida Lundén

R_ParThorn_IdaLunden

Poeten Pär Thörn och komponisten Ida Lundén presenterar en text-ljud-komposition om bokstaven ‘r’. En associativ resa genom Skaraborgs län, en retrospektiv över revolutionära rörelser och vår tids registrerade varumärken. På en formmässig nivå rör sig verket mellan repetitiv uppläsning, mikrohistorier, noisemusik, guttural ljudpoesi och collage. Verket både refererar till den svenska sextiotalstraditionen och överskrider den.  Urpremiären för denna långa komposition var på Södra Teatern under Art’s birthday party 2013 och kommer att presenteras i ett utökat format.

Pär Thörn – röst
Ida Lundén – synth/sampler elektronik

 http://www.idalunden.se

http://www.skovdenyheter.se/artikel/22031/halla-dar-ida-lunden

 

Med stöd ifrån RANKs turnénätverk Interaktion