Höst 2016

Varmt välkomna till höstens konsertprogram och unika tillfällen att möta t.ex. den franska legendariska kontrabassisten Joëlle Léandre eller den australiensisk/franska Machine est mon coeur.

Klubben i anslutning kommer i ny tappning med namnet kort och gott: Klubb 19! Vi kan redan nu utlova många olika och stora musikupplevelser i den perfekta miljön. /Tomas Nygren, producent

Om inget annat anges:
Lokal: Slottsgatan 19, Västerås.
Tid: Klubb 20-24 liveakter startar  21.00,
Entré: 70 kr. och för studerande 40kr.
Entré för medlemmar: 50 kr. för studerande 20 kr.
Medlemsavgift: 20kr per år.
Medlemmar som är 18 år eller yngre får alltid fri entré! 

klubb_19_mot_vitt

Nya “Berlinische” Klubb 19 är den bästa miljön att vara i under Nya Perspektivs konserter .  De kreativa lokalerna där konstnärliga processer frodas gör sig tillkänna med samklang av en musikalisk bar av underground/experimentell och allt som passar i stunden. Om inget annat anges öppnar klubben sina dörrar vid 20.00 och stänger ca 24.00. Kom gärna lite innan! Titta på olika nya utställningsprojekt för kvällen och lyssna på en musikalisk tillflyktsoas ifrån Västerås bästa alternativa musikscen!

Tillgänglighet

se info om tillgänglighet för våra olika konsertlokaler på denna sida:

Tillgänglighet

17/9 Workshop på Kulturnatten: “Barbie blåställ – X-man rosatrikå” med Susanne Torstensson

En performance om Selfiekulturen

I anslutande workshop för unga funderar vi på vad
som händer med oss när vi ”umgås” och ”träffas”
via datorer och mobiler. Tillsammans bygger vi ett
videokonstverk som finns kvar under kvällen.
Vi skriver manus med dialog. Spelar in film med
ljud till legoavatarer.

Lämplig ålder för deltagare: 8-13 år.

Performance: Susanne Torstensson
Workshop: Mikael Wassberg och Susanne Torstensson
lördag 17 sept kl 15-17
Plats: Culturen Sintervägen 6, Västerås, Box 1

www.susannetorstensson.se

Fri entré!

17/9  18.00-24.00 Kulturnatt på Slottsgatan 19

Ny utställning för kulturnatten i lokalerna med Jonas Welin och Christer Rispling. Musikbar serveras innan och mellan konserter.
alltid fri entré på kulturnatten!

20.00 Tyska Hästen

ad-hoc med in-house
Tomas Bodén – Elektronik
Curt Östlund – Synthar
Johan Redin – Slagverk
Christer Rispling – Slagverk
Niclas Sandström – Elgitarr

20.40 SEC_  (ITA) uppdaterat!

SEC_’s huvudinstrument är en rullbandspelare. Den används i kombination med olika feed-back system  som skapar starka och groteska “sound warps”. Musiken är en mix mellan “musique concrète”, noise och industriell techno.
Genom åren har SEC_ släppt ett flertal soloskivor och skivor ifrån samarbetsprojekt med Aspec(t), Jerome Noetinger, Dave Phillips, Olivier Di Placido, Evil Moisture, Dario Sanfilippo, Ken Vandermark, mfl.

SEC_ (Mimmo Napolitano) (ITA) – Revox rullbandspelare, mixer, elektronik

www.toxorecords.com/sec_

ca 21.20 DrömKNXXXET

nytt explosivt möte med fullt ös, mestadels improviserat

Anders Tornsö – gitarr
Anton Lundberg – trummor

ca 22.00 MYTTYS

Myttys består av Samuli Tanner (Siihhi, Clouds) och Heta Bilaletdin (Olimpia Splendid) och tillsammans bjuder de på beatsbaserad lo-fi partymusik skapad av glitchar, brus, beats och vackra melodier.

Heta Bilaletdin (FI) – synth, sampler, röst
Samuli Tanner (FI) – synth, sampler, röst

1/10 Joëlle Léandre (FR) – solo

Hennes öppenhet och breda kompetens, virtuositet samt mod har gett henne en lång och fantastisk karriär som spänner över mer än vad de flesta skulle våga drömma om. Denna genreöverskridande kontrabasist är som ett livs levande forskningsprojekt i sig. Aldrig rädd att utmana och söka nya väger. Hon har tillsammans med William Parker, Barre Phillips och Peter Kowald skapat och utvecklat det moderna solokontrabasspelet inom genren fri improvisation.

Bild på Joelle Leandre holding strings. Skärpa på handen och strängar bakom kan man se hennes ansikte fint ur fokus

Joëlle Léandre (f. 1951) är en fransk kontrabasist, vokalist och kompositör som är aktiv inom modern konstmusik och fri improvisation.
Joëlle Léandre rör sig både inom den noterade och den improviserade världen. John Cage och Luciano Berio har skrivit verk för henne och hon har spelat med Pierre Boulez’s Ensemble Intercontemporain. Listan på personer inom jazz och improvisationsmusik hon har samarbetet med är mycket lång: Derek Bailey, Fred Frith, Marilyn Crispell, Irène Schweizer, Steve Lacy med flera.

Joëlle Léandre – kontrabas, röst

http://www.joelle-leandre.com/

I samarbete med frimsyd

5/11 Machine est mon coeur (FR/AUS)

Machine est mon coeur är en halv fransk, halv australiensisk duo bestående av Bianca Calandra och Gabin Lopez som blandar enligt dem själva: “barock stil” med sci-fi-goth-dystopism, med andra ord ett ganska stort omfång.

Med industriella David Lynch-liknande ljudlandskap i kombination med Calandras mjuka röster dyker gruppen in i mörka djupa stämningar som lämnar ingen oberörd.

Bianca Calandra (AUS) – röst, elgitarr, processing
Gabin Lopez  (FRA) – synth, elektroniska maskiner

http://machineestmoncoeur.com/

The sound itself is a collage of pop-like chord progressions, fizzy synths, moody guitar riffs and otherworldly vocals. Machine est mon Coeur’s vision transfers into the arts through photos, film, merch and live visuals. Welcome to the universe of Mon est mon Coeur.

http://www.idolmag.co.uk/music/new-noise-machine-est-mon-coeur/

Klubb Slottsgatan 19 serveras från 20-24.00.

Lokal: Slottsgatan 19, Västerås.
Tid: 21.00
Entré: 70 kr, studerande 40kr.
Entré för medlemmar: 50 kr / studerande 20 kr
Medlemsavgift: 20kr/år
Medlemmar som är 18 år eller yngre får alltid fri entré!

19/11 Rated X

Sparsmakad och lyrisk musik som plötsligt skenar iväg som ett trasigt TV-spel och krackelerar i en vägg av ljud.
Improviserade ljudlandskap, stenhårda grooves och vackra samplingar.
Smakfullt sammansatt av tre starka individer som visar att summan är större än de enskilda delarna…

RatedX pressbild 4_med

RatedX är en trio som utforskar & upptäcker musiken i samma stund som den skapas och utmanar publiken till en upplevelse utöver det vanliga. 
Dessa utforskande, allvarliga, roliga, intressanta, spännande musiker med bas i Göteborg har slagit sig samman i RatedX för att skapa ny musik i gränsländerna mellan jazz/rock/electronica/konstmusik…
Mike Lloyd – trumpet, elektronik
Johan Björklund – trummor, elektronik
Mattias Grönroos – elbas, elektronik

3/12 Kvartetten Pärlor för Svin

Pärlor för svin grundades 1995 och blev snabbt en av Nordens mest framgångsrika och originella ensembler för nutida noterad musik. De har specialiserat sig på att beställa en hel repertoar med korta verk (ca 5 minuter vardera), och har hunnit beställa ett 90-tal verk från 19 länder. Bland tonsättarna som har specialskrivit verk till kvartetten finns namn som Anders Hillborg, Mikael Edlund, Lars Ekström, David Lang, Tristan Murail, Atli Heimir Sveinsson, och Michel van der Aa.

Pärlor för svins avslappnade stil och direkta publiktilltal på konserterna har gjort dem attraktiva för en mängd olika festivaler världen runt. De har spelat på de flesta betydande festivaler för ny musik i Norden och var speciellt inbjudna till ISCMs Världsmusikdagarna i Luxembourg 2000. De har också arbetat med att ta sin musik till en yngre publik genom att spela på olika rockfestivaler i Sverige, bl a Arvikafestivalen. Denna inriktning har också lett till att de grundade den framgångsrika kulturklubben SEKT i Stockholm, som under de sista fem åren på scenen Alcazar vid Nalen har varit en populär mötesplats för en ung publik, och där gruppen regelbundet spelar.

Pärlor för svin har släppt 2 CD på Caprice Records. Deras första, ”the peärls before swïne experience”, fick ett femstjärnigt betyg av den tyska musikjournalen Fonoforum, och deras senaste, ”swïne live!”, föranledde SvD att påstå att gruppen ”vitaliserat svenskt konstmusikliv”. De har också vunnit en mängd priser och utmärkelser, bl a Kristallpriset 2004 och Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris 2005. Tredje fulllängdaren, Debris reassembled, finns på Phono Suecia.

Repertoaren just för denna kväll har särskilt tagits fram med tanke på att ensemblen använder sig av en synth (i stället för piano)!

CN-2013-foto-eric-van-nieuwland220845_small

Sanslöst roligt… visade att den seriösa musiken fortfarande kan vara i högsta grad levande ” GP

“Pärlor för svin är bland det bästa som har hänt den unga svenska musiken.” Camilla Lundberg, Expressen

“Einfach qualitativ gute Musik! Und phantastisch musiziert dazu!” Fonoforum

Sara Hammarström –  flöjter
George Kentros – violin
Mats Olofsson – cello
Mårten Landström – synth

http://www.swinepearl.com/

rank_logo_small

Konserten ges med speciellt turnéstöd av RANK

med reservation för ev. ändringar

Nya Perspektiv: Västerås alternativa musikscen!