Kulturnatt 18/9 2010

Ladda ner programmet som pdf >>>

Det är ett stort nöje att presentera ett fullspäckat musikinslag i västeråsskymningen och för kulturnatten. Du kan finna oss på två ställen denna kväll: Culturen och det nyöppnade Konstmuseet. Programmet spänner över stora genreområden med både nationella och lokala artister. Ett speciellt fokus i programmet har varit att blanda unga med etablerade musiker samt i vanlig nya perspektivanda bjuda på en och annan överraskning.
Jag vill också tacka alla musiker som med litet gage (beroende på minskat bidrag till Nya Perspektiv i år) har ställt upp denna kväll för just er Västeråsare. Gör dom en gentjänst, gå på deras konserter!
Dessutom fyller Nya Perspektiv faktiskt 11 år, vilket gör det en anledning att fira!

Välkommen till ett antal
stora upplevelser!
Tomas Nygren – producent

Samtliga konserter under kulturnatten: fri entré

PÅ KONSTMUSEET—————————————————————————–

18.30 Johannes Bergmark & Tippi Tillvind duo
En massa konstiga leksaker ligger på ett bord, var ska det hela sluta? Surrealistiskt 100%-ig improvisation i oortodox (men polsk!) tappning.

www.bergmark.org/najoteam/music.html

19.10 Girilal Baars
Organ Donor
Live-perfomance eller live-stycke? Girilal har baserat detta verk på en donerad orgelinspelning ifrån Litauen, därav namnet. Spännande elektroakustisk improvisation med röst och sensorer.
www.girilal.com

19.30 Apples -Apples förhandskonsert!
Med Apples & Apples har en tonsättartrio komponerat för en ensemble på fem musiker, en elektroakustisk musiker samt en sjunde stämma med delvis öppnare ramar som gör varje konserttillfälle till en unik upplevelse. Unikt blir det genom att varje komposition förankras i de tre städerna längs turnén, det vill säga Göteborg, Gävle, Västerås.
Detta är en speicellt ihopsatt grupp ifrån ensemblen för att visa upp ett smakprov på vad som komma skall.

Johan Zakrisson, tonsättare/piano
Pontus Langendorf (Kroumata), slagverk
David Lennartsson, tonsättare, elektronik
www.rankmusik.se/nyheter/aim-5-apples-apples-ar-fler-en-guy-och-tre-kompositorer
eng-kroumata.sk-2.se/default.asp?pid=91
www.myspace.com/davidlennartsson

PÅ CuLTUREN——————————————————————

18.00 Diktoniusleken
Utifrån den finlandssvenske poeten Elmer Diktonius vilda poesi (valda stycken ur ”Hårda sånger” 1922) skapas improviseringar i stunden, musik och bild i samklang.
Felicia Nielsen piano och objekt, Gus Loxbo bas och såg, Dan West trummor, Elisabet Gregersen röst samt Håkan Wennström animation.

sv.wikipedia.org/wiki/Elmer_Diktonius
www.myspace.com/gusloxbo

19.00 Erik Hanspers
Fullfjädrad pianist och electronica virtuos ifrån Västerås som med t.ex. synth, processing och pianostämmor skapar en minimalistisk atmosfär. Dröm dig bort! Dessutom flitig remixare av senast bl.a Looptroop rockers och Familjen.

www.myspace.com/erikhanspers

20.00 RobotPushKey
Robert Pörschke kommer med ett antal preparerade Gameboys som han ska på något sätt koppla in, lägg till en dröse kontaktmikrofoner och en uppsjö elektroniska tricks så får du en susning om förhållningssättet. Rytmiskt, lekfullt o glitchigt!

www.myspace.com/robotpushkey

20.30 Pär Fredin
Ifrån den relativt okända undergroundvärlden i Uppsala får vi höra ett egensinnigt upplägg som kan kanske definieras som dokumentärbitcrush-electronica. I samspel med ett videoverk.

www.myspace.com/pfrdn

21.00 Stäm-upp Nils Erik!
Bakom detta ovanliga bandnamn brinner två unga västerås-eldsjälar, med passion för sin musik och lyrik: Agnes Eriksson och Erika Nilsson. En progressiv popduo som kan utvecklas till något stort! Hör dem först här!

www.myspace.com/stamuppnilserik

22.00 No Tomorrow
Kvällens andra riktigt unga band! Detta ifrån Köping. METAL, filmstämning, och någonslags funk ger dig en hint på var vi är på väg.. Nyskapande a la’:
Mattias Larsson – Vocals, Bass
Jack Norling – Guitar, Backing Vocals
Oskar Löfberg – Drums, Saxophone
Mikael Trkulja – Keyboard, Percussion, Backing Vocals

www.myspace.com/notomorrowswe

22.30 Comacog
Detta är hård noise. Det är också ett nytt resultat av ett utvecklat koncept. Emil kunde man höra senast bl.a på Perspectives festivalen 2009.

comacog.wordpress.com

23.20- 00.00 (ca) Ambient JAM-session
Kanske en av Nya Perspektivs första jam sessions? Improvisationer i natten ifrån olika artister från kvällens program. Endast stunden avgör vad som kan hända!


Se program också på www.vasteraskulturnatt.se

med reserv. för ev. justeringar

Nya Perspektiv: Västerås alternativa musikscen!