Ung

Nya Perspektiv främjar ungdomar att kunna ta del av den samtida improvisations- och konstmusiken.

Genom reducerat entrépris pris för studenter kan unga ges möjlighet att för låg konstnad se högkvalitativa konserter med svenska eller internationella artister av världsklass. Under hösten 2011 infördes dessutom fri entré på samtliga höst/vår-arrangemang för medlemmar som är under 18 år.

Samarbeten med olika gymnasiala utbildningsprogram i Västerås gör det möjligt att schemalägga vissa konserter i elevernas program, detta gör det möjligt för en ny publik att möta nya musikuttryck och sätt att arbeta med kreativitet. Det är speciellt kul att detta har dessutom främjat balansen i en alltför mansdominerad publik.

DSC_0868Under ORKA-mässan på Växhuset 6 oktober 2014 deltog föreningen med lite prova på aktiviteter med hjälp av Olle Åberg och hans manicker. Många tyckte det var roligt att testa dessa intuitiva/alternativa musikinstrument.

Nya Perspektiv har skapat möjligheter för unga att uttrycka sig och möta en publik på en professionell scen.

Genom att erbjuda unga musikutövare en scen med samma support och teknik som för våra övriga konserter har föreningen gjort det möjligt att skapa förutsättningar för många förmågor att kunna änga sig åt kreativa uttryck. Detta har utvecklat regionen och engagemanget för unga musikutövare i Västerås stad.

För dig som är ung musiker eller arbetar med andra kreativa uttryck på scen

– Vid våra kvällar på bl.a. konstmuseet har vi oftast många unga musiker och artister
– Vid kulturnatten i Västerås (vanligtvis i september) är det fokus på lokala artister med några inslag av nationella runt regionen.
– Vi gör det ibland möjligt att spela på ett antal festivaler tack vare vårt arrangörskontaktnät
– Vi arrangerar dessutom ett antal konsertkvällar för dig som är ung

Om du är intresserad av musik som utforskar olika kreativa och nya sätt att spela/komponera och framföra, ta kontakt med oss!

Nya Perspektiv: Västerås alternativa musikscen!