23/3 Skräddarsytt – Leo Correia de Verdier – Västerås konserthus

 

23/3 Skräddarsytt – Leo Correia de Verdier

Sedan dess första uppkomst i det sena 1700-talet, har symaskinen blivit ett av världens mest populära musikinstrument. Varje dag skapar miljontals männiniskor musik med sina symaskiner, men få har tagit sitt musikerskap till en professionell nivå och presenterat den för en publik, kanske på grund av låg status av instrumentet? Med hjälp av modern teknik, datorer och sequencers har Leo Correia utvecklat symaskinsmusik i nya riktningar, och till en helt ny nivå. Modellen: Brother LS-2125, en traditionell elektrisk symaskin, ger ett ganska kraftfullt och smattrande ljud som förknippas annars med tyngre maskiner. Resultatet är fullt av strukturer, med skiftande rytmiska mönster och en ljudvärld rik på detaljer.

Leo Correia de Verdier – symaskin

konserten ges i samarbete med URUK www.uruk.se
OBS! Västerås Konserthus, lilla salen kl. 15.00 fri entré