Katt Hernandez / Vilhelm Bromander (inspelad 19/6)

Vi önskar alla en glad sommar med denna inspelade livestream:


På scenen:
Katt Hernandez – violin/röst.
Vilhelm Bromander – kontrabas.

Katt Hernandez är en välrenommerad violinist från USA, bosatt i Sverige sedan 2010. Katt är klassiskt skolad på sin violin men hon har även studerat komposition, elektronisk musik, jazz, östeuropeisk folkmusik och improvisation. Katt Hernandez spelar i huvudsak fri improviserad musik och hon är en veteran på improvisations -och de experimentella musikscenerna i Boston, Philadelphia, Baltimore, och New York.
Katt har uppträtt i sammanhang allt från underground scener till stora konsert hallar tillsammans med en oerhörd bredd av musiker, dansare, visuella artister, filmmakare och performance artister såsom bl a; Joe Maneri, Joe Morris, Jonathan Vincent, Gordon Beeferman, Joel Grip, John Berndt, Matt Samolis, Gene Coleman, Audrey Chen, Saul Levine, Zack Fuller, Erik Ruin och många andra.

http://www.katthernandez.com/

Vilhelm Bromander är en svensk kontrabasist, improvisatör och kompositör baserad i Stockholm. Han hanterar sitt instrument ifrån många olika vinklar, med en stor nyfikenhet i ljud, struktur, intonation och klang. Ofta riktar han sitt fokus till akustiska detaljer som slag, vanliga partialer (övertoner som är relativt stabila under en viss tidsperiod) och skillnadstoner (svag ton producerad i innerörat av två samtidigt ljudande musikaliska toner), för att höra vad som händer med vår uppfattning när vi låter oss vara omgivna i ljudbilden under en längre tid. Han hämtar inspiration från ett brett utbud av genrer som improviserad musik, fri jazz och elektronisk musik såväl som hans studier av ren stämning och dhrupad. Som improvisatör har han spelat med musiker som Axel Dörner, Tisha Mukarji, Michael Thieke, Sten Sandell, Christer Bothén, LisaUllén, Henrik Olsson för att nämna några.

https://www.vilhelmbromander.com

Produktion: Nya Perspektiv crew.

Inspelad live i Haninge Kulturhus 19/6 2021.