INSTÄLLT 4/4 Analogue Dream Plant (Per Wikström)

INSTÄLLT !

För 50 år sedan spelade Morton Subotnik elektronmusik i Folkets Hus A-sal. Med sig hade han en Buchla, den första synt som skapats. Ljuden spelade han upp i fyra högtalare, en i varje hörn av rummet. För att hylla honom har Analogue Dream Plant/Per Wikström en konsert med fyrkanalsmusik på Klubb 19, passande nog den 4/4.
Musiken framförs på en Buchla, samma typ av instrument som Morton Subotnik hade på sin sverigeturné. Det är sällan det hörs live, det finns bara fem instrument i Sverige, varav två på musikhögskolor och en tredje på Elektronmusikstudion EMS.
I samband med konserten visar Analogue Dream Plant upp en del av kollektionen Nordic Light, lampskulturer som projicerar laserljus och vandrande färger på väggar och tak.
Lamporna är till salu under konsertkvällen. Även den är en hyllning till Subotnik som i San Fransico Tape Center och i den tidiga
Flower Power-rörelsen mötte och använde ljusshower tillsammans med musiken.

Konserten börjar klockan 20:00, utställningen med lampskulpturerna öppnar klockan 18:00

Om Analogue Dream Plant/Per Wikström:
Per Wikström började med elektronmusik i mitten av 80-talet, bland annat på Elektronmusikstudion EMS, som då var centrum för ung elektronmusik. Han har sedan dess komponerat och uppträtt, blad annat i USA och Belgien.
Senaste utlandsengagemanget var med specialskriven musik till en konstutställning i San Diego. Men på spellistan finns också mer
närliggande platser, som Stora Torget i Strängnäs. Flera spelningar har varit på olika gallerier i samband med utställningar.
Han har också producerat musik för teater och television.
Som konstnär är hans produktion blygsammare. 1990 var han med på Vårsalongen i Västerås, sedan dess har han varit ganska tyst, fram till nu, när han börjat med lampskulpturerna. Dock har han varit flitig vid datorn och kommit ut med ett tiotal böcker, såväl facklitteratur som romaner och barnböcker.

Klubb 19 serveras från 18-23.00.
Lokal: Slottsgatan 19, Västerås.
OBS!! Tid: Klubb och utställning ifrån 18.00   artister på scen: 20.00
Entré: 70 kr, studerande 40kr.
Entré för medlemmar: 50 kr / studerande 20 kr
Medlemsavgift: 20kr/år
Medlemmar som är 18 år eller yngre får alltid fri entré!

Information om tillgänglighet för konsertlokal:
Klubb 19, Slottsgatan 19, Västerås
Högt entrétrappsteg. Rullstolsramp finns. Toalett finns men är ej anpassad för personer i rullstol. Konsertlokalen har dock inga höga trappsteg utan möbleras med stolar. Elfordon är för skrymmande för lokalen (max bredd 90 cm). Dessa måste parkeras utanför på grund av utrymningsskäl. Lokalen har ej hörslinga, men den kan installeras tillfälligt vid behov. Lokalen har ej utmärkta synleder men är å andra sidan inte så stor och inga höga trösklar finns. Hjälpsam personal finns dock alltid tillhands för att hjälpa besökare med olika tillgänglighetskrav. Anpassade parkeringsplatser finns i nära anslutning till entrén men kan vara upptagna på grund av att det är mycket folk i staden som använder parkeringen där. Parkeringen kräver avgift före 18.00. Lokalen brukar erbjuda tilltugg och kaffe etc till konserterna till lågt pris.

med reservation för ändringar