16/9 Västerås Kulturnatt: Kraus (NZL) / Karbonit / Två Cirklar + DJ Gavin Maycroft

Klubb 19 serveras från 20-24.00.

Lokal: Slottsgatan 19, Västerås.
Tid: 20.00-24.00
Fri Entré

Porträtt på de två bandmedlemmarna

20.00 Två Cirklar (SWE)

Duon “Två Cirklar” aktualiserar en sedan 1999 pågående kontinuerlig improvisation, en fortsättning och ett återgivande av ett visst “konstituerande” tidsförlopp i samband med ett åskväder vid St. Olofsholm på Gotlands nordöstra sida…

Thommy Wahlström – sopransax
Pål Stenqvist – trummor

thommywahlstrom.se

21.00 Karbonit (SWE)

Karbonit är ett band som i ett unikt sound blandar stilar som bland annat Hiphop, Funk och Reggae och levererar medryckande liveuppträdanden!

Peter Molotow – Sång
Jonas Scharafinski – Sång
Tim Valkeapaa – Gitarr
Camilo Muñoz – Bas
Martin Magnusson – Trummor

facebook.com/KarbonitOfficial

22.30 Kraus (NZL)

Med många år ifrån undergroundscenen i Auckland, Nya Zeeland skapar Kraus med sitt soloprojekt en värld där medeltida blues-melodifragment återfinns i lo-sci-fi klanger. En ekologi av ljud och rytmer som påminner om en resa in i ett alternativt framtida ihoplappat dataspel där huvudpersonen har blivit uppslukat i en värld av livnärande klanger och glömt bort spelet.

Instrumental psych / rock / experimental / electronic / noise / unclassifiable music from New Zealand, incorporating ear-watering fuzz guitar, pounding cave-woman drums and laser-beam-in-the-face electronics, like an androgynous guitar-playing worm was visited by a UFO that made them smoke a lot of mugwort and broke an expensive old synthesizer and trained an ape to play the drums and then they made 15 albums.

Kraus – modulsynth, processing, gitarr

kraus.co.nz

 

20.00-24.00 DJ Gavin Maycroft

Mellan akterna spelar DJ Gavin Maycroft

En eklektisk blandning av kosmisk kraut, noisepop och future music from the past.

Under namnet Mother Events har han också bokat runt 370 akter inom alla möjliga genrer på över 30 olika scener i Stockholm i över sju och ett halvt år. Gavin driver även kassettbolaget Oma333 och är stolt manager åt bandet Munnen.

Han kommer att spela en eklektisk blandning av internationell musik, kosmisk kraut, jangly no wave, noisepop och future music from the past.

Gavin Maycroft – DJ

Med reservation för eventuella ändringar.