Nya Perspektiv medverkar i Kompfest, Malmö 17-18 April 2015

KOMFEST2015

Nya Perspektiv deltar som medverkande arrangörsförening i RANK’s nationella kompositionsfestivalsprojekt KOMPFEST med tonsättaren Ann Roséns verk “Bredvid”som framförs av musikerna Jörgen Pettersson och Matias Karlsen Björnstad.

Verket kommer också att framföras i Västerås den 28/5 på KRLSG2 tillsammans med andra framföranden av Stockholms Saxofonkvartett.

Festivalen sker i Malmö 17-18 April 2015 webbsida: http://kompfest.se/

Ann Rosén, Bredvid (2015)
18/4 kl. 12:00 Uruppförande
PlatsPalladium, Malmö

Framförande i Västerås:
28/5 kl 18.00
Plats: Karlsgatan 2, Hörsalen

Ann-Rosén1

Jag har arbetat med Stockholms Saxofonkvartett ett flertal tillfällen och när vi senast repeterade ”Elkonflikt” frågade Matias Karlsen Björnstad om jag inte ville göra ett solo. Idéerna började genast att snurra runt i mitt huvud och efter ett tag tonade bilden fram av Matias sittandes i en sandlåda med hink och spade.  Men han var inte ensam utan där fanns även Jörgen Pettersson fullt upptagen med att anlägga ett nytt köpcentrum bredvid Matias vikingaskepp!

”Bredvid” blev till ett dubbelsolo och börjar utifrån samma idéer som ”Elkonflikt”  med fryslåde-syntar kopplade till saxofonerna som samspelar och svara på både den kopplade saxofonen och det som går ut i högtalarna. Det uppstår en slags modulerad  och fördröjd rundgång som går att spela med. ”Bredvid” handlar till skillnad från ”Elkonflikt” inte om sammanvävda skeenden utan om parallella processer som ibland berör och interagerar med varandra men oftast går sina egna vägar vagt medvetna om varandra i ögonvrån, man leker helt enkelt bredvid varandra!

annrosen.se

JP+MKB

Matias Karlsen Björnstad, t.v. och Jörgen Pettersson t.h.

läs mer om Stockholms Saxofonkvartett: 
http://www.saxofonkvartetten.se