15/9 Kulturnatt med WERL (US/SE), Målgrupp, Back, Curt Christer och Helena ft. Nicklas Sandström

Traditionsenligt kör Nya Perspektiv på Klubb 19 på Kulturnatten!
Slottsgatan 19, Västerås

En skön blandning av olika uttryck. Fri entré! 

19.00 Curt Christer och Helena featuring Nicklas Sandström

Monoton improvisation med trummor och elbas över ringlande synthmattor med doft av Tallinn. Under kvällen framförs några stycken som blir till i stunden.

Curt Östlund – synthar
Christ Rispling – trummor
Helena Östlund – elbas
Nicklas Sandström – tba

20.30 BACK

En vass gitarr och stark röst som överröstar dom flesta. Det är musik med nerv i en industristad men magsåret i NYC. Texterna är lika skakande slamriga som gitarren är pulserande poetisk. Tillsammans med Guidai de Mello, sin trumslagare och vapendragare sedan tonårstiden, hamrar de in angelägna samtidsberättelser och personligt nära betraktelser.

Back har tidigare skrivit musik till och turnerat med Jenny Wrangborg & Stationen.

Back – Elgitarr, sång
Guidai de Mello – trummor

 

 

21.30 Målgrupp

Målgrupp är ett konstprojekt som har tagit många skepnader sedan starten 2010. Visuell konst (video, fanzines, affisch, street art etc), Workshops, textkomposition och har framför allt kretsat kring musik. Ett tag stod målgrupp som ett öppet musik kollektiv, vilket det på sätt och vis fortfarande kanske gör, fast på senare tid har det mest blivit meditationer från en enda deltagare.
Dessa meditationer sker idag oftast på ett stycke rullbandspelare som loopar, behandlar och förändrar förinspelade ljud (slagverk, synthar, dylikt) och fältinspelningar för att skapa nya ljud-skulpturer och atmosfärer.

Julian Murray – elbas, efx, processing

https://maternalvoice.bandcamp.com

 

 

ca 22.30 WERL

WERL är en duo bestående av den kanadensiska gitarristen Aidan Baker (även av Nadja, B / B / S / etc.) och den svenska trummisen Tomas Järmyr (även av Zu, Motorpsycho, etc.). Utfallet är en helt spontan improvisationsmusik som omfattar kaotisk fri- jazz, sprängfull metall, atmosfäriska droner och experimentella kluster. WERL släppte sitt debut-2CD-album 2016 på den belgiska etiketten Consouling Sound och släppte därefter en uppföljnings LP, HH.2016.09.08, som dokumenterar ett liveframträdande i Hamburg, gemensamt släppt av den tyska etiketten Wolves & Vibrancy och den italienska etiketten Dio Drone.

Aidan Baker – Elgitarr, processing
Tomas Järmyr – trummor

https://werl.bandcamp.com
https://www.facebook.com/WERLduo

Klubb 19 serveras från 18-24.00.
Lokal: Slottsgatan 19, Västerås.
Tid: Klubb ifrån 18.00   artister på scen: 19.00 och framåt
Entré: fri entré.