30/6 Festivalen i Festivalen

Festivalen i Festivalen är vår mini-festival under cityfestivalen

Fri entré!

16.00-19.00 Didgeridoo Workshop
Scen: slottsgatan 19, innergård

Musikern och kompositören Paul Pignon kommer att visa hur man spelar Didgeridoo. Workshopen är öppen för alla åldrar!

18.00 Pombo

Scen: slottsgatan 19, Klubb19

Pombo är ett envist och flitigt band som likt en familj av grön mossa tar sig upp i asfaltens springor och lagar marken vi går på. Pombo har funnits i 9 år och har sedan start varit ute och spelat och vänt ut och in på jazzen på små och stora scener runtom i Norden. Att uppleva Pombo live är omtumlande  – det är pop och frijazz i befriande åkturer, det kittlar i magen, publiken skrattar och gråter, texterna är knivskarpa – att uppleva Pombo live går rakt in i hjärtat!

Oskar Carls – saxofon
Felicia Nielsen –  piano/brandstation
Marie Hanssen Sjåvik – sång
Gus Loxbo – kontrabas/såg
Nils Wall –  trummor

 

https://youtu.be/HMMC4JcS2o4?list=PL8Vt4mrdw8IxbT9oKqnHErqtiDg26Rg7d

https://www.pombo.se/

20.00 Girilal Baars / Natalia Castrillón / Paul Pignon

Scen: slottsgatan 19, Klubb19

Girilal Baars är tonsättare, vokalist och musiker. Han utforskar olika aspekter av text- och röst-baseradnutida musik. Baars arbetsområden innefattar vokal folkmusik, vokala så kallade extended techniques och elektroakustisk musik. Ett särkilt intresse är gränslandet mellan begriplighet och nonsens. (Äijä, Den Arkaiska Rösten och The Great Learning Orchestra.)

Natalia Castrillón är harpist ifrån Colombia som intresserat sig för att sprida ljudet ifrån detta speciella instrument in i konstmusikens olika områden. Med ett intresse i världsmusiken och i den improviserade musiken arbetar hon i olika genreöverskridande projekt med artister ifrån olika bakgrunder såsom teater, dans, bildkonst och experimentellt improviserad musik.

Paul Pignon har en bakgrund som fysiker och utvecklare inom elektronisk musik. Som student började han också att komponera. Hans verk har framförts över hela världen bl.a.  Bourges Electronic Music Festival. Han var med och skapade Radio Belgrade electronic music studio (1962-1983) och EMS Synthi 100. Parallellt har han sedan 15 års ålder spelat olika rörblås som klarinett och saxofon. Sedan 70-talet har han spelat i olika fri-jazz grupper som tex. Interaction, Free Speech m.m.

Girilal Baars – röst/processing
Natalia Castrillon – harps
Paul Pignon – träblås

https://tinyurl.com/yctbszkt

22.00 Shitney

Scen: slottsgatan 19, Klubb19

Shitney föddes i början av 2015 med syftet att skapa ny och kompromisslös musik på ett kontrasterande akustiskt / elektriskt ljudplan.
Tre musiker som alla, på sina egna sätt, ligger på kanten av musikalisk normalitet. De är inte rädda för att välja outforskade vägar som leder på oanade, både för lyssnare och musiker. Musiken är ibland alamerande, men sedan ger plats till mildare och symfoniska passager: en oförutsägbar blandning av betong och abstraktion med hjälp av takter, samplingar,  syntetiska och organiska ljud.

Female rulers of Sun Ra’s Saturn colony? Rebel refugees from the eighties synth-pop? Hyperactive tone geologists that will blow your head while drilling into the core of this planet?

Maria Faust (EE) – sax, effects
Katrine Amsler (DK) – keys, knobs,buttons
Qarin Wikström (SE) – voice, effects, keys

00.00 Dawid Dahl

Scen: slottsgatan 19, Klubb19

Med passionen att föra live-performance-elementet till techno, skapar Stockholm-baserade producenten Dawid Dahl alltid sina spår i nuet och improviserar med sin levande hårdvara utan att någonsin ha förberett sitt material på förhand.

Dawids liveakter utgör alltid en intim och intensiv upplevelse, med vetskap om att musiken som skapats på scenen aldrig har hörts av någon tidigare, och kommer aldrig att höras igen.

Dawid har ett långt förflutet i svensk svart metall, och integrerar subtilt genrens mörker och grit i sina technoproduktioner och liveakter.

Från den blomstrande underjordiska techno-scenen i Stockholm har Dawid spelat på arenor runt om i Sverige, både i underjordiska lagerhyllor som Ghost Town Sessions, liksom i väletablerade traditionella klubbar som Slakthuset.

Dawid Dahl – live improvisation, elektronik